San Miguel_gluten free

A San Miguel spanyol sörfőzde tegnap beígért gluténtól mentes tétele. Mert hogy, tegnap fogyasztottam a Manila nevezetű sörüket és írtam hogy, ismét a szortimentjük közül bontok valamit.
A mai írásomban a történelmüket nem boncolgatom azt a Manila olvasatában megtaláljátok.

Illatát az árpamaláta uralja telt gabonás hatásaival vékonyra eresztett száraz magvas érzettel. Egysége csupán enyhén édes, de domináló tétel, illetve csekély mértékben savanykás jegyeket is kínál. A komló szerepe elenyésző és keserű érzete alig mutatkozik.








Kitöltve tiszta testet mutat fényes arany színezettel. Habfedője hófehér színezetű nem túl szép réteg ami sietve illan.




Közepes intenzitású szénsav enyhe savassággal követve. Ebből erős malátás ízvilág formálódik szerteágazó gabonás jegyekkel könnyed édeskés irány mentén.


Majd a kortyképet is szélesíti egy vékony savany érzet frissítő hatása ami mellé társul a komló keserű aktív tényezője, de inkább a korty második felére kibontakozva. Található benne kukorica, de szerencsére nem bír érdemi ízhatással.


És javarészt erről szól az ízvilága. A maláta kimagasló, részletgazdag, stabil intenzitású ízei mögötte a komló lassan fokozódó keserűjével ami a korty felétől fókuszáltabb.


Mindezt édes fölénnyel csipet savanykás hatással és a komló keserűjével vegyítve. Végjátéka nem változtat és lecsengése is stabilan tartja az ízek faktorát amivel messzire kísér.


Kupakja a 484. darab a második keret ölelésében.



Folytatásnak egy belga következik.

Árpamaláta, kukorica, komló, élesztő.
5.4% V/V
0.33L
Spanyolország
Beszerzése: Fogalmam nincs. 😑

Cervezas San Miguel, S.L.U
Ctra. del Aeroclub, 1- 29004 Málaga 
Spain   

Megjegyzések