San Miguel_Manila

A San Miguel sörfőzde történelme a Fülöp-szigeteken kezdődik 1890-ben Manila városában. Ekkoriban ez volt a spanyol gyarmatosítok fővárosa és majd csak 1946 februárjában alapították meg a La Segarra SA társaságot Katalóniában, Lleidában, sörgyártás céljából. Viszont a gyártás csak 1953-ban kezdődött meg majd 1957-ben aláírták a Manila megállapodást a San Miguel Sörgyár elnökével, Andrés Soriano Sr.-vel, és létrehozták a San Miguel, Beers and Malts Factory S.A.-t, függetlenül a Manila-tól, így ettől az évszámtól datálható az önálló spanyolországi főzde működése.
Korábban kettő főzetüket már fogyasztottam ami a spanyol főzdéhez köthető. 

Illatának a legintenzívebb hatása egy könnyed karamellás érzet ellenben hordoz némi mézes aláfestést is. Mellette kiemelném a komló keserűnek a jelenlétét csekély tényezőként alakítva illatképét. A maláta koránt sem markáns tényező csupán enyhe gabonás részlet. Összességében kellemes egységet kínál.







 Pohárral ölelt teste tiszta és sötét tónusú mély bronz színezettel.
Habtakarója tört fehér fakó barnás árnyalatokkal tagolva sűrű kiállással és lassú illanással. 



Szénsavas pezsgése közepes mértékű enyhe savas kísérettel társítva. Ebből egyaránt savanykás és kesernyés ízkép formálódik enyhe fémes ízzel. Ezen fémes íz hamar elvész a formálódó ízek között.


Továbbá a kortykép szerves része egy vékony karamellás érzet karöltve a maláta lassan fokozódó gabonás jegyeivel.


A korábban említést nyert keserű  a komló hozadéka ami kitartóan végig kíséri a korty teljes hosszát könnyed, frissítő tartományával.


Aztán a korty felétől ha gyengén is, de édesedik az ízkép fokozva a maláta száraz magvas jegyeinek érzetét.


Végjátéka és egyben a lecsengése is még édesebb irányt vesz finoman és üdén maga mellett tartva a komló keserűjét végezetül távozása messzire kísér.


A korábban elfogyasztott főzetek címkéiből csak az egyik van meg tudható be, hogy az első keret első húsz harminc címkéjét nem mentettem meg, de a kettő kupakot, illetve a második kupakhoz tartozó címkét mutatom.




Az ominózus főzet kupakja a 483. a sorban.


Folytatásként ismét egy San Miguel főzet következik.









Árpamaláta, zab, komló, élesztő.
5.8% V/V
0.33L
Spanyolország
Beszerzése: Interspar 399Huf

Cervezas San Miguel, S.L.U
Ctra. del Aeroclub, 1- 29004 Málaga 
Spain


Megjegyzések