Wernesgrüner_Pils Legende

A Wernesgrüner sörfőzde 1436 március 18. napján kezdi meg tevékenységét a Schorer testvérek által. Napjainkban hat darabos szortimentet kínálnak, de ebből csak kettő mondható valódi sörnek a többi radler. Korábban már fogyasztottam pontosan ugyan ezt a sört kissé más köntösben, illetve másfajta kupak alól, de ez köszönhető annak, hogy egy nyereményjáték keretében más feliratok is kerültek rá.
Az írás végén mutatom.

Illatát jellemzően a maláta uralja kettő hatásával amiből gabonás jegyei élesebbek, majd száraz magvas érzete enyhe aláfestés.
Közegét tekintve középszerűen édeskés irányú testesebb savanykás felhangokkal még habjának leülését követően is. A komló csekély mértékű keserűvel szélesíti illatképét, de összességében elfogadható.







 Kitöltve nagyon toszta világos arany színezettel. Habtakarója szép kiállású sűrű, hófehér réteg ami csak lassan illan.



Intenzív szénsavát csak enyhe fokozatú savasság követi. Korán kibontakozik a maláta ízvilága már markáns jegyeket kínálva. Ízvilágában a gabonás jegyek dominálnak alig érezhető magvas színezettel.


A korty kezdetéből adódó savany tétel mélyre nyúlik a korty lefolyásába, de lassan veszít intenzitásából és a végére csak egy gyenge, frissítő árnyék marad.


Mellette egy édes érzet mutatkozik aktív és kitartó jegyeivel lassan fokozózó intenzitással. Majd a komló is csatlakozik eleinte alig érezhető keserűjével amit a korty felétől kezd igazán aktiválni.


A végjáték folyamára harmonikus ízvilág alakul egyszerű kortyképpel klasszikus ízekkel. Lecsengése kissé fokozottabb keserűt kínál majd messzire kísér.


A korábbi Wernesgrüner az első keret 77. helyén látható.



A mostani kupakja a 488.


Folytatásnak egy angol következik.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.9% V/V
0.5L
Németország

Wernesgrüner Brauerei
D-08237 Wernesgrün
Germany


Megjegyzések