Franziskaner Weissbier_Alkoholfrei

Már ez is gyanús, az első mondatba mindig bemásolom az adott sörfőzde linkjét, hogy megtekinthető legyen, de a megtekinteni kívánt oldal nem jeleníthető meg, mert a kapott adatok hitelessége nem ellenőrizhető. Ilyen "sör" tudatában én is bujkálnék. Szóval, több méltó sörüket fogyasztottam már szám szerint négyet, ebből a címkék szám ugyan ennyi, még a kupakoké csak kettő, és ahogy az lenni szokott az írás végén láthatóak is. Amúgy búza sörök terén már amiben van alkohol egész jókat főznek.

A klasszikus búzasör illata elmarad sőt, helyette egy tömény, de ködös érzetű száraz magvas hatás dominál malátás beütéssel és édes, szirupos aláfestéssel. Majd az egészet belengi egy tompa, egyúttal fémes, kissé szúrós illat. Ez így igen borzasztó főleg annak a tudatában, hogy az alkoholos testvérei karakteres búzamalátás illatot hordoznak.







Kitöltve tiszta testet mutatnak enyhén opálos tekintettel sötétebb tónusú arany színezettel. A habja legalább szép kiállású sűrű réteg ami csak lassan illan hófehér színével.






Amennyiben vezetsz, és vagy más okból kifolyólag kerülnöd kell az alkohol tartalmú italokat és gondolod, hogy majd jól megiszol egy ilyet, én szóltam. Vizet, szörpöt vagy teát, de ezt ne. Van valami csekély búzás érzete, de ízvilágában is inkább túlzó árpamalátás, magvas hatás dominál éles savas kísérettel. Ehhez társul a fémes íz, de mondom vizet, vagy bármi mást. Szörnyű!









A korábban fogyasztott alkohollal vértezett testvérei abszolút vállalhatóak.







 Az ominózus vérbeli sörtelenség kupakja a 496. a sorban.

Folytatásnak iszok valami rendeset.

Búzamaláta, árpamaláta, komlókivonat, élesztő.
<0.5% V/V
0.5L
Németország
Beszerzése: Ha emlékeim nem csalnak, akkor valami nagy áruház a Huffokról meg végképp semmi.

Spaten-Franziskaner-Brau GmbH
80335 München

Megjegyzések