Primator_Stout

A Primator sörfőzdét 1872-ben alapították és ezen sörük a kilencedik tétel amit fogyasztottam a szortimentjükből. Ebből négy darab még a régi köntösüket hordta, de az írás végén mutatom az összes kupakot és címkét kronológiai sorrendben. Végezetül, sem önálló sem mások által generált gondolatok hatására nem fogok többször ilyen sört vételezni.

Illata édeskés jellegű vékony savany kísérettel, de malátás vezényletű középszerű gabonás érzettel enyhe pörköltes hatásokkal. Mögötte gyenge karamella, illetve összessége nagyon életlen mondhatni híg csekély kávés árnyékkal. A melegedés némileg segít, de közel sem áll össze.








Kitöltve fekete és mély bordó árnyalatokat mutat. Habfedője kissé szétszórt felépítésű világos barna színezettel és sietős illanással.



A korty nyitányában gyenge szénsav szintén gyenge savas kísérettel melynek érzete a korty egészén mutatkozik. Közben malátás íz formálódik enyhe gabonás és száraz magvas tételekkel. Aztán édesedik tartva a már említett savany kíséretet illetve, a pörkölés ad leheletnyi füstösséget egy csipet karamellás érzetet és nagyon gyenge kávés árnyékot. Egységét tekintve nem nyűgöz le viszont, a melegedés ízvilágának is jót tesz. Élesednek az ízek, de nem elég karakteres és itt is csak azt tudom mondani, hogy híg. A korty vége felé kínál még egy konyakos illúziót egyre fókuszáltabb ízek mentén.








Végjátéka már testes és lecsengése messzire kísér ízeivel. Sajnos itt már meleg a sör.

Kupakja a 495. a sorban.


A következő pixelcsoportok a kupakokat és a hozzájuk tartozó címkéket mutatják.

















Folytatásnak egy német főzet következik.

Árpamaláta, pörkölt árpa, zab, komló ( zatecky ), komló kivonat.
4.6% V/V
0.5L
Csehország
Beszerzése: Interspar 399 Huf

PRIMÁTOR a.s.
Dobrošovská 130
547 40 Náchod
Česká republika

Megjegyzések