B*BOP Fermentory_Amandla

A B*BOP Fermentory brand még gyerek cipőben jár, de megalkotója Cserniczky Botond, megannyi remek főzettel lepte már meg hazánk sörfogyasztó társadalmát mind önálló és kollab tételekkel.
Az ominózus sör abszolút meghatározó eleme a kajszibarack friss, lédús, érett, illat és ízvilága. Sokan mások is használták hazai viszonylatban és be kell látni, hogy nem lehet vele mellé nyúlni mondjuk, az nem árt, ha szeretjük. Meg kell említenem a testvérét a Solea főzetet, az számomra megnyerőbb, az ashanti bors nagyon finom, fűszeres kíséretet ad a mangóval karöltve abban is élvezve a kajszibarack gyönyörű ízvilágát.

Illatát a kajszibarack uralja szinte kézben tartott valóságos jegyeivel. Éretten édeskés könnyed fanyarsággal lehengerlő gyümölcsösséggel esélyt nem adva a többi összetevő számára.









 Pohárba töltve is mint a baracklé láthatóan sűrű testtel. Felette a habkoronája sűrű kiállású tört fehér réteg nagyon lassú illanással.



Szénsavas pezsgést nem produkál, de nélkülözhető hiányát sűrű érzetű kortyképpel indítja. A kajszibarack dominál szinte harapható, lédús illúzióval.  Egy gyümölcsös özön érett, és egyben frissítően fanyarkás jegyekkel amit véleményem szerint kizárólag a barack kínál. A passiógyülölcs  szerep vállalását nem tudom megerősíteni, ellenben a savanyítás érzete még jobban ráerősít üdítő ízvilágára. Röviden le is írtam a lényegét és hiába fürkészem a komló és vagy a maláta játékát lényegében ennyi. Viszont az ennyi, az egy tömény élvezet a barack kínálta széles ízspektrummal amit a savanyítás csak jótékonyan támogat. Végjátéka még kis mértékben fokoz az üdítő érzetén, majd lecsengése a végtelen után kísér friss testes ízvilágával.










Folytatás képen, visszatérek a kupakok világába.

Árpamaláta, zab, búza, komló, kajszibarack, passiógyümölcs, laktóz, élesztő.
4.5% V/V
0.33L
Magyarország
Beszerzése: Bakelitbeer

Reketye Brewing Co.
2142 Nagytarcs
Alsó Ipari Krt. 4


Megjegyzések