Meckatzer weizen alkoholfrei

Nem is olyan régen, egészen pontosan május 5.-én már ebben a sorban és keretben, szisszentettem egy Meckatzer főzetet, annak a megtekintése itt is lehetséges. Az akkori írásomban taglaltam némi történelmet a sörfőzdével kapcsolatban, így a ma betűformálásom elengedi ezen lehetőséget, de most is felkínálom a teljes rálátást velük kapcsolatban amit itt lehet megtekinteni, a hivatalos Német oldaluk látványában.
Egyre jobban úgy érzem, hogy el kell engednem ezen próbálkozásokat, mert nem hogy egy láger típust képtelenek a valós ízvilággal megalkotni annak alkoholtól mentes verziójában, de a mostani pohárfoglaló "búza"......szóval itt csak a szem játszik. Mert ugyan olvasni lehet a címkén meg látványában is megállja a helyét, de ennyi.

Nem ragoznám túl, nem hogy a búzasörhöz nincsen semmi köze, hanem úgy nagy átlagban a sörhöz sem. Az eddigi alkoholmentes sörök amik láger típusként ültek a poharamba hordoztak egy nagyon kellemetlen illat és íz hatást ami itt is érződik, de ellenben a lágerek, csak csak hordoztak valamit önmagukból, de ez a búzaként semmit.







Pohárba foglalt látványával minden rendben. Teste sötét árnyalatú sárgás színekben pompázik, majd felette hófehér, szép kiállású habréteg képződik, mely csak komótosan múlik.


Az eddig tapasztaltak után kissé féltem megemelni a poharat, ami félelem nem volt alaptalan. Ízvilágában is fényévek választják el egy valódi búza leiratától, szörnyű.


Nem is boncolgatnám tovább a kortykép összetételét és inkább iszok egy alkohol támogatású főzetet.
Mivel fotók ebben az esetben is készültek, így vigaszágon azok megtekintése lehetséges.





 Korábban fogyasztott testvére ennek a sornak a harmadik helyén bérelt örök panorámás helyet.

Meckatzer pils a 340. fémsapkaként

A folytatást még mindig Német főzetek fogják képviselni, egész pontosan heten várnak eme nemes feladatra.

Búzamaláta, árpamaláta, komló, élesztő.
<0.5% V/V
0.5L
Németország

Megjegyzések