Anchor Liberty ale

Mivel legutóbbi írásom által volt némi történelmi ecsetelés így a ma is felkínált oldaluk tükrében  elengedném ezen lehetőséget. Testvéréhez hasonlóan akit itt lehet megtekinteni, nos ő sem marad el a kényeztetés magasiskolájával. De mielőtt a lényegre térnék felkínálom a hivatalos Anchor oldal megtekintését, érdemes szétnézni, mert kivívott történelmük felettébb beszédes nem is említve főzeteik spektrumát.

Egy finoman kerek citrusos komlósság mögé bújik saját keserű érzete és járja át egy vékony karamellás hatás. Mélyen az illatképben érződik egy csipetnyi savanykás kissé csípős hatású játék. Végszóra kibújik egy édesebb irányú aláfestés is az árpamaláta személyében összefogva a karamell érzetével. Viszont az árpamaláta csupán lehelet vékony módon szolgáltatja ízvilágának gabonás jellemét.






Pohárral egybeforrt látványa csekély opálosságot mutat és mellette telt narancs színárnyalatokat hordoz. Felette szép kiállású hófehér habtakaró terül mely csak lassan enged a távozás urának.


Kellemes pezsgésű szénsav húz erős és mélyen kísérő savasságot. Közben tompa keserűsség formálódik matt gyümölcsösség kerítésében ami csak kevésbé emlékeztet citrusos vonalra.


A kortyok folytatásában kevéske árpamaláta is megjelenik tompa gabonás jellemével melyet alig ködösít édes gondolata.


Az ízkép hátrelévő részét a komló és árpamaláta kettőssége uralja az általuk hozott széles spektrumú ízvilágukkal, de a komló némi előnyt élvez ezen párhuzamban.


Ez abban nyilvánul meg, hogy keser komlós jegyek vezetnek fokozódó már egyre inkább citrusos jegyekkel, de megőrizve a gyümölcsösség nem déli típusú vonulatát is. Ezt követve érkezik a finoman körvonalazódó árpamaláta klasszikus érzete is.



A történet végére közelebb húzódnak az eltérő ízek finoman megkomponált kortyképpé egyesülve annak sima érzetével. Lecsengés marad a korábbi iránymutatás vonalán, kerek egész ízekkel messzire húzzva a távozás idejét.



A folytatásban egy hazai főzet következik.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.9% V/V
0.355L
Amerikai Egyesült Államok

Megjegyzések