Hopf dunkele weisse

Korábban már ittam a Hopf üstjeiben megfogalmazott üvegtöltetet egészen pontosan ezen év május 5.-én már a most formálódó Német sor keretein belül és akkor is egy búzát ittam, de mutatom is itt.
Akik szeretnének többet megtudni a sörfőzde történetéről és 12 darabos szortimentjükről azok ide kattintsanak illetve a mai főzetükkel nem zárom az általuk készített sörök kóstolását, a következő szisszenet is tőlük érkezik majd pontot rakva a huszonkettes Német sor végére.

Könnyed fogalmazás mentén adja át illatának velejét. A pörkölés szab savany határt az édeskés irányú búza törekvéseinek mely így csak ködös hátteret tud alkotni ezen hatásával. Maga a búzamaláta kellemes módon hangolja illatának érzetét ami csekély aktivitásával gabonás jellemével beleolvad a pörkölés mondandójába. A pörkölés kissé száraz képzetet kelt magvas hatásával és a már írott savany támogatásával. Összességében abszolút klasszikus még azzal a leheletnyi karamellás színezettel együtt is.




Pohárba töltött testének a látványa barnás, vöröses színezetet mutat kizárva az átlátás lehetőségét. Ellenben a pohár talpa fölötti keskeny részen megtöri a fény és sötét árnyalatú borostyán színezetet láttat. A habkoronája sűrű, masszív igazi remekmű amely fehér színével csak komótosan múlik.


Hullámzó pezsgést vázol, kezdetben enyhe, de aztán fokozódik és bőséges szénsavat produkál viszont simogató, selymes hatással és csak csekély mértékű savasságot húz a kortyképbe.


Aztán a búzamaláta játéka kezdődik ami jellegzetes hatásaira szorítkozva finom előadást produkál. Csupán édesebb gondolatait nem tárja teljes szélességében elém.


Nem felejtendő a búza sörök állandó, csekély savany kíséretét amit most is tálal kézen fogva a pörkölés szintén savanykás érzetével. Folytatásában érkezik is a már említett pörkölés, de nem akar és vagy tud érdemben hozzászólni a történethez.


Nyilván érezhető kihatással bír ízvilágára, de alig adja szokott száraz érzetét vele járó magvas hatásaival. Kifinomult karamellás színezete ködös, távoli.


Végjátéka édesebb irányba veszi útját, de nem számottevő, majd lecsengésébe is átírja az eddig olvasott érzetek felettébb kellemes fúzióját és húzza messzire a távozás idejét.




Végül már csak egy kupak választ el a Német sor végétől amit részben már felfedtem a bevezetés soriban megírva, vagyis Következőleg ismételten egy Hopf főzetet fog megölelni poharam.

Búzamaláta, árpamaláta, komló ,élesztő.
5.3% V/V
0.5L
Németország

Megjegyzések