IKEA öl mörk lager

A mai nappal sem jutottam előrébb a kutatásokban így továbbra sem tudok érdemi információkkal szolgálni a sörfőzdével kapcsolatban. Előzőleg világos testvérét fogyasztottam aki igen finom pohárfoglalónak minősült név szerint IKEA öl ljus lager. A külső megjelenést illetően maradtak a testvériség erős látszata mellett.

Egy teljesen kulturált  pohárfoglalás a pörkölés adta kimagasló előnyökkel. Könnyed édes jegyek melyek kevésbé karamell színezetűek, viszont mind a pörkölés száraz magvas, mind az árpamaláta gabonás magvas érzete szépen rajzolódik. Ezen páros fúziójából a pörkölés élvez némi előnyt, de egész illatvilágát kíséri egy csipet savany árnyék frissítőbb jellemével.






Látványában nem burkolózik fekete köntösbe, mély vöröses és bordó árnyalatokban játszik. Felette tört fehér, barnás ködösséget viselő sietősen múló habtakaró látszódik.



Pezsgésében nincsen hiány ellenben savassága sokkal visszafogottabb utat választ. E közben már érkeznek is a pörkölés gondolatai.


Száraz érzet erős magvas jegyekkel és csipet savany árnyékkal fűszerezve. Az árpamaláta vitorlája kevésbé duzzad, de kopottas fáradt világával így is be áll a pörkölt ízek mögé.


Homályosság fedi gabonás ízeit és annak határait bele értve édesebb irányát is. A történet végjátéka könnyű ízeket szállít annak finom pörkölésű hatásával és erősödő ezáltal frissítő savany aláfestésével amihez társul egy csipet édes érzet már karamellás felhangokkal.


Távozásában megtartja ezt az irányt és csak fokozatosan múlik a kortykép finom valósága.




A folytatásban maradok a sötét főzetek ízvilágában, de már egy szomszéd nemzet gondolatait maga alá záró kupakkal.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.7% V/V
0.33L
Svédország

Megjegyzések