Legenda sörfőzde. Tripla meggy

Kettő írásom által már volt említve a sörfőzde, elsőként a Poison chili pale ale majd a Snakebite imperial ipa került a poharam ölelésébe. A második írásban már szemezgettem a történelmükből amit most a hivatalos oldaluk felkínálásával el is engednék, íme a Legendasörfőzde.hu. A mai meggyes főzetüket az ide évben vettem Eger városában a Food Truck show keretein belül, érdekessége ami számomra különösen értékessé teszi az a kupakon látható logójuk, igaz, hogy egy matrica, de végre őket is beállíthattam a második keret ölelésébe a 364. helyen egy kiváló Magyar főzdeként.

 Illata fölött finom ihletésű ellenben markáns jegyeket szállító meggyes érzet uralkodik. Ebből érett, édes gondolatait szolgáltatja egy vékony savany kísérettel. Folytatásában kiérződik az árpamaláta jelenléte is amit nem tudok egyértelműen kontúrozni tudható be a lehengerlő meggy hatásának.







Pohárba foglalt testét csak néhol töri a fény ezért inkább hordoz sötétebb árnyalatokat annak bordó, piros, illetve hol enged a fénynek ott világos rózsaszínű látványából. Majd a felette képződő habfedője sietve távozik tört fehér, rózsaszínes árnyalatával.


Kellemes intenzitású, simogató pezsgését erős savas árnyéka kíséri. Már a szénsav kezdeti bizsergetése mentén érződik a formálódó megy, ami fokozatosan emeli a kortyképre gyakorolt hatását.


Eleinte természetes fanyarságával kezdi hódítását érett jegyeivel karöltve egy csekély savas árnyékkal. Illatával kapcsolatban ízvilága is mutat hasonlóságot ami az árpamaláta ködös játékával mutatkozik.


Alig érződik mert a meggy keresztbe kasul átszövi és még felül is múlja. Ennek ellenére ha fátyol vékony módon is, de ízelítőt kapok klasszikus gabonás érzetéből.


A történet végére abszolút meggyes ízvilág marad enyhén fokozódó édes gondolatokkal tarkítva csipet savany árnyékkal és meg meg mutatkozó alkohol érzettel, de tényleg elenyésző.


A kortykép múlása kitartó ízekkel hosszan tartja magát.




Végezetül egy kép melyen találkozik a múlt és a jelen annak régi és mai címkéivel.


A képekből sosem elég.

364. fémsapka.


A folytatást megemlítve, egy az Észak-Afrika partjainál elterülő szigetcsoport kraft gondolatokat nélkülöző testvérpárosa fog következni. 

Árpamaláta, komló, élesztő, gyümölcssűrítmény.
8.2% V/V
0.33L
Magyarország






Megjegyzések