Maisel & Friends Choco Porter

Akkor a maiselandfriends következő főzete ami számomra az ötödik nem számolva a többi más név alatt készült, de a Maisel család tulajdonába tartozó főzeteket illetően. Az első sorban már is felkínált hivatalos oldaluk tükrében semmilyen történelmi vonatkozású betűformálást nem alkalmaznék és nem is térnék ki a több név alatt futó főzeteik garmadájára. Viszont aki kíváncsi lenne, az a korábbi írásom által betekintést nyerhet ezen kulisszák mögé. Íme az előző, a Maisel&Friends pale ale főzetük.

Illatával kapcsolatban komoly hangnemet választ a pörkölés kínálta markáns jegyek garmadája.  A jól elkülöníthető hatások sorát a kávé klasszikusa, finoman enyhe, keserkés világával kezdeném. A folytatásban a pörkölés száraz jelleme halad kézen fogva magvas érzetével majd a karamell ami minden illatvételnél lassan fakul, talán köszönhető az állandó savany kíséretnek. Végül az egészet átszövi a fúziók gyümölcsös illúziója.





Fekete színezetét megtörő sötét bordó árnyalatok mutatkoznak a már pohárba foglalt látványában. Rajta tört fehér, világosabb barnás színezetű masszív habtakaró lassan illanó játéka látható.


Kellemes simogató szénsavát erős savasság követi amin a pörkölés adta savany hatás is emel. Ebben a már megmutatkozó jellegzetes száraz érzetű magvas hatásokat kissé fakó játéka érezhető.


 Ezen hatás a kortykép teljes idejű kísérője lesz majdan fokozódó, meghatározó ízként szerepelve.
A kávé is aktív részét képezi az ízvilág alakulásának és jellemzően az eddig olvasott hatások fúziói képviselik a kortykép gerincét.


Közben kísér egy enyhe savany érzet is és majd csak a korty végén csatlakozik a karamell ködös édessége, finom magas értékű támogatóként, de továbbra is helyt biztosítva a savany árnyéknak.


Lényegében ezt kínálja egy kevés túlvizezett szörp hatásával annak csekély mértékű ízrombolásával, de ettől eltekintve remek főzet mely múlása nagyon messzire kísér.



Akkor majd érkezik is a harmadik testvérük az hétnek valamely napján.

Árpamaláta, komló, élesztő.
6.5% V/V
0.33L
15.2° balling
22 IBU
Németország




Megjegyzések