Maisel & Friends Pale Ale

A sörgyár története az 1887. évben kezdődik Németország Bayreuth városában a Maisel család gondolataiból név szerint Hans és Eberhardt Maisel-nak köszönhetően. A tisztán látás érdekében, nem egy név égisze alatt készülnek a sörök, három márkát birtokolnak. Kezdeném a www.maiselandfriends.com főzdével, az ő szortimentjükből ami hét főzetet számlál már hármat megittam és most ismét itt vannak hárman, így egy marad akit még be kell szereznem. Van a www.maisel.com, ők öt fajta főzetet kínálnak ebből eddig egyet volt szerencsém és a búzasörök világában ténykednek. Zárásul mutatom a www.maisel.com/edelhopfen extra márkát, itt egyedül ő készül és az első keret utolsó sorába már beállítottam. A mai írás végén az eddig ivott sörök kupakjai és címkéi is érkeznek pixelek formájában. Közben jó magam is megvilágosodott az előző mondatnak köszönhetően, ugyan is az eddig pohárba töltött termékeikből egyet már a blogolós korszakomban ittam, íme az kupak/edelhopfen-extra


Könnyed frissítő citrusos fölény mutatkozik a keser komló szoros kíséretében. Aztán még így is feltűnik egy édeskés irányú aláfestés. A komlók sokaságán nem képes átlépni az árpamaláta érzete és továbbra is keserű, illetve a citrusos jegyek fúziói kényeztetnek. 








Tiszta áttekinthető látványával fogad már ha a pára játéka engedi. Színezetében sötétebb arany árnyalatokat hordoz amivel tarja szép kiállású hófehér habtakaróját ami csak komótosan múlik.



Kellemes dús érzetű szénsavas pezsgés simogat csekély savasságot húzva maga mögé. Folytatólag már nem olyan egyértelmű mint illatának leirata a maga rövid és kopottas kortyképével.



Tompa komlós keserűsség formálódik szintén ködös citrusosság mentén, ellenben a kortykép rajzolatában már az árpamaláta is megjelenik, de édesebb gondolatait elengedve.



Nem egy aktív szereplő, de éppen csak annyit tálal, hogy fakó ízképével színezzen egy leheletnyit a maga gabonás jegyeivel szélesebbre húzva az íz spektrumát. 


Lényegében már leírtam a produkcióját, itt már a korty végső részén tartok és ugyan nem változtat szinte semmit, de eddig eljutva stabilan tartja az olvasott hatásokat. Mind keser mind citrusos érzete távolinak tűnő egymáson nem túlnőtt hatásokkal operál.



A történet végére érettebb az ízvilág, simulnak a határok és ellenére a sok remek komlófajtának nem egy extrém főzet foglalta ma a poharam, finom és stabil, a típus határait részben szem előtt tartva amivel hamar elköszön a korty végén.









Eddig a mai sör pixelei, most következzenek a bevezetésben ígért többi már a keretek ölelésébe került főzetek papír és fém adathordózói. A felsorolás a kronológia mentén fog történni.


Maisel weisse klasszikus búza sör kupakja a 116. helyen.
Maisel & Friends Stefan's Indian Ale a 147. helyen.
Maisel &Friends Marc's Chocoale Bock a 148. helyen.
Maisel &Friends Jeff's Bavarian Ale a 149. helyen.
Maisel égisze alatt főzött Edelhopfen extra Pilsner a 302. helyen.

A fémek után következzenek a papírok.










Majd a mai kupak megemelésével tovább íródik a Maisel főzetek története, de már a második keret harmadik sorában és a bevezetőben olvasott hármas delegáció tükrében még ketten követik a mai történetet. 

Árpamaláta, komló ( Herkules, Chinook, Amarillo, Simcoe, Citra ), élesztő.
5.2% V/V
0.33L
12.3° balling
32 IBU
Németország


 



Megjegyzések