Brygghus Sour apple weizen

Tegnap mondottam, hogy vélhetően a hétnek első felében érkezik is a folytatás, de kíváncsiságom felettébb hamar megszülte a Finn kraft második felvonását annak ötös fogatából. A korábbi posztomhoz hasonlóan már is felkínálom a hivatalos oldaluk megtekintését, hol a mai, a tegnapihoz hasonlóan nem található a szortiment között, íme a Rousal Brygghus angol leiratú oldala. 
Azt hogy ő követte a tegnapit semmi szerepe, csupán ő került mind a kezem ölelésébe majd mind a hűtő ölelésébe. A búza sörök alapvetően a kedvenceim közé tartoznak, ellenben a gyümölcsös vértezettel már óvatosan bánok.  A történethez hozzá tartozik, hogy nem saját beszerzés, a tegnapi irományom betűiből kiolvasható, itt.

 Figyelmem élesedésére a búzamaláta érkezik illatának front vonalára, nagyon kellemes almás színezettel. Az alma kontrolálja a búza édes irányát enyhén fanyar jegyeivel, abszolút érett gyümölcsös jellemével. Közben könnyed gabonás jegyeket szállít a búzamaláta csipet savanykás megjelenésével. A komló érdemi megnyilvánulás nélkül lapul illatképének egységébe. Aztán ha elengedem a részletek fürkészését, kissé pezsgős képet rajzol megtartva az almás hatás vezényletét.





Pohárban alkotott látványa tiszta és áttekinthető, mély tónusú arany színezettel. Felette szép kiállású, tartós, hófehér habtakaró nyújtózik.


Intenzív belépő, de nem a szénsav generálta hatással, a sour jellem beköszönése. Markáns, de nem húzza csókra a szám, inkább a nagyon frissítő irányba kanyarodik, ami ki is tart a kortykép végéig beengedve más ízek hatásait is.


Ebből első sorban kiemelném a búzamaláta fakó, magvas érzetét, ami meg is marad ezen a szinten. Továbbá az alma ismételten fanyar, nyálcsorgató hatásával.


Végezetül ami korai megfogalmazás, de marad a savanykás kortykép vezénylete a búza és alma csekély aláfestésével, és némi nem számot tevő édeskés kísérettel.


Majd itt nincsen lecsengés és elmúlás csak feleszmélés, hogy hosszú percek múlásával feltűnik, miszerint elfogyott, de még midig húzza a szám.

A kupak, mint írtam tegnap, a 26-os klasszikus fémfedőn túl nyúlt, felirat nélkül.



Végezetül még egy, két art komponálta pixel.



Aztán a héten még jön egy testvérük, talán holnap, esetleg után és vagy azután.

Árpamaláta, komló, alma, élesztő.
6.2% V/V
0.5L
Finnország


Megjegyzések