Fortuna hefeweizen

A sörrel kapcsolatos kutatásaim egy önálló főzdét gondolt, de google barátom már egy ismert márkát mutatott melynek szortimentjéből kettő tételt korábban már elfogyasztottam. 
Hasen brauerei még az első keret utolsó előtti sorában foglalta poharam s lett ékes darabja gyűjteményemnek annak kettő fémfedőjével. A lényeg, hogy ezen sörfőzde égisze alatt készült az ominózus tétel is. A Hasen gyökerei Augsburg városába nyúlnak a korai középkor 1464-es évéig. A bajor tisztasági törvényt megelőzve, már 1156-ban törvénybe foglalták a sör kizárólagos alapanyagainak használatát ami víz, maláta és komló trióját engedte sörfőzés céljából.
A most megtekintett szortimentjük 6 Hasen sört tartalmaz, illetve egy 33DRY nevezetű prémium Pilsenit. A fortuna búzát nem említik és a címkéjén is csupán a Augsburges Bierkontor Gmbh olvasata látható.
Közben mutatom a már említett főzeteket a  Hasen hell, majd a Hasen Augsburg original főzetét.

Klasszikus illatkép stabil a búzasörökre jellemző hatásokkal. Könnyed édeskés irány finom cukrászati jegyekkel majd a búzamaláta. Kellő gabonás érzet magvas aláfestéssel és a nélkülözhetetlen savanykás árnyéka. Nem generál sok olvasmányt, de önállóan és fúzióiban is kecses, mámorító illatot generál. A komló játéka nem produkál érdemi hatásokat.







Látványában kissé homályos testet mutat ködös arany színezettel.
Habkoronája sűrű gyönyörű masszív tartással ami hófehér színével alig akar múlni.


Bőséges szénsava kellemes simogató kortynyitányt eredményez csekély és gyorsan lecsengő savassággal. Közben már formálódik a búzamaláta ízvilágának spektruma.


 Gabonás enyhén száraz érzetű, de telt és gazdag jegyeit gyorsan kibontva kezd dominálni. Édesebb gondolatok csak lassan és fokozatosan szivárognak majd elérve tetőpontját finom egységet tálal.


A savanykás körítés üde frissítő kíséretet biztosít gyengébb megjelenésével a finom édes jegyekkel szemben, ami többrétű ízkavalkádot ad a kortykép lefolyásába.


Végjátéka nem élesít az eddigi mondandóján kitart egységes és letisztult vonalvezetése mellett.
Végezetül múlása is kitartó mód nyúlik és alig akar távozni.




Kupakjával a 418. helyre érkezett, illetve hamarosan én is érkezek a folytatás főzetével.


Búzamaláta, árpamaláta, komló, élesztő.
5.1%V/V
0.5L
Németország

Hasen-Bräu Brauereibetriebsgesellschaft mbH
Unterer Talweg 87
86179 Augsburg

Megjegyzések