Hopf helle weisse

Újfent egy Hopf a poharamban, ahogy azt korábban már ígértem. Több szálon fut a mai történet mert egyrészt ő az utolsó Hopf  a tizenkettőt számláló szortimentjükből, másrészt pedig megtelt a sor annak huszonkettő Németet számláló kupakjaival. Összesen három Hopf főzetet ittam ebben a sorban, az első a Hopf white, a második aki az előző pohárfoglaló szerepét is magán viselte az a Hopf dunkele weisse, illetve a mai. A sörfőzdéjük a búza főzetek világában mozog és Németország Miesbach városában keresendő, aki többet is szeretne megtudni a főzdéről és söreikről az ide kattintson. 

 Nem áll szándékában túlnőni azon határokon amit egy klasszikus búza főzete képvisel, de nyilván határokon belül is lehet szintet lépni és tessék. Édesebb világának kibontakozását csak megfontolt módon, a háttér kíséretként engedi szabadjára. Jellegzetes a búzamaláta jegyeinek a hatása, amiből gabonás érzete finoman játszik és kíséri csekély savanykás támogatása. 





 
Kitöltését követően egy erősen opálos test mutatkozik és hordoz egyaránt világos és sötétebb árnyalatú sárgás színeket. Rajta kevésbé sűrű habfedő alakul, mert a buborékok kissé nagyobbak ehhez a történethez, de szép a kiállása viszont nem annyira tartós hófehér színével. 


Kellemesen bizsergető szénsav indít és kíséri rövid idejű markáns savassága. Közben a búzamaláta sorolja érdemeit annak finom olvasatával.


Édes jellemét vékony alapként biztosítva építi a kortykép további részét majd erre húzza a búzamaláta klasszikus leiratát.


Mögöttük egy savanykás ízformálás húzódik árnyékként a történetbe ami kissé erősebben érvényesül a gyengébb édes megnyilvánulásának tükrében, illetve fest ezáltal sokkal frissítőbb ízt.


Végjátékában már nem alkalmaz éles váltásokat és összeolvadva rajzol fantasztikus ízképet, és lép át a lecsengés messzire húzott távozására.



A folytatás egy ideig mellőzni fogja a Német főzetek fémfedőit.

Búzamaláta, árpamaláta, komló, élesztő.
5.5% V/V
0.5L
Németország










Megjegyzések