Meckatzer Hell

A harmadik főzet a Meckatzer háza tájáról akik mind ebben a sorban találtak új otthont. A második keret ölelésének második soráról beszélek, a 3. a 15. illetve a 19. kupakok, de adom is a lehetőséget a megtekintésre, első a Meckatzer pils, őt követte a Meckatzer weizen alkoholfrei és a mai. Mivel történelmüket korábban már boncolgattam így a teljesség elkerülése nélkül adom a hivatalos Német oldaluknak megtekintésének lehetőségét, amit itt lehet elérni.

Kimért és könnyed játékával kényeztet illatában amely hatásoknak a kizárólagos szállítója az árpamaláta. Klasszikus gabonás érzetével nyers, főtt jegyek keverednek vékony, ellenben szépen körvonalazódó enyhe magvas leiratukkal. Az illatkép mögé behúzódó leheletnyi savany érzet töri az amúgy sem édeskés irányú történetet.







Tiszta testtel ül a pohárba aminek nagyon világos a látványa annak arany színezetével és csak a pára játéka ad neki opálos tekintetet. Habfedője nem marad soká és hófehér színével gyorsan távozik.



A szénsav pezsgése óvatosan simogat kissé erőtlen hatásával aminek savassága is közömbös módon társul. A megfontolt jelzőt illeszteném arra, amit az árpamaláta kínál számomra.


Visszafogott meg nyilvánulása ellenére finom összképet kezd rajzolni klasszikus irányt határozva. Az ismételt kortyok tükrében azt már bizton állíthatom, hogy a komló nem lesz aktív szereplője a mostani pohárfoglalásnak.


Tolmácsolva az árpamaláta játékát azt látni, hogy legaktívabb vonása a jellegzetes gabonás világa ami csekély módon tartja édes vonalvezetését.


Majd csak végjátékának soraiban kezdi tálalni magvas és vele járó száraz érzetét aminek vékony kiemelkedésével el is kísér a lecsengés folyamára.


Egységes és tiszta ízekben mutatkozott semmi középszerűség, távozása kissé rövid idejű.







Végül három kép a Meckatzer család jelen lévő fémsapkáiról.




Már csak hárman hiányoznak a 22-es Német sorból.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.9% V/V
0.5L
Németország 








Megjegyzések