Szent András sörfőzde Arany Hordó 93' (2018-as kiadás annak 25. jubileumi formájával)

A történelmük is az 1993-as esztendőben kezdődik amiből egy korábbi írásom által már szemezgettem, ezen írás ha a keretet vesszem számításba akkor nem is volt olyan régen, hiszen 31 darab kupak választja el a mai történettől. Illetve egyrészt 32, mert az első a nyúlon innen majd őt követte a nyúlon túl. Viszont a mai történet sem egyedül álló, hiszen az eredeti receptúra alapján elkészített Arany hordó mellé érkezett a Mutti nevezetű új hullámos, hideg komlózott láger típusú főzet is. Most következhetne az is, hogy akkor a következő írásom által majdan, de nem, viszont valamikor ő is beírja magát a keret történetébe. Ha már történelem, akkor íme szentandrassorfozde.hu megtekintésének a lehetősége tiszteletre méltó múltjukkal és szerteágazó, színes főzeteikkel.

Könnyed hangulatával színezi az árpamaláta illatának teljes spektrumát. Klasszikus képet alkot a maga gabonás érzetével és enyhén édes gondolataival. Mögöttük vékony magvas hatás és egy csipet savany árnyék húzódik finom üdítő illatképet kölcsönözve.








Testének látványa tiszta áttekinthető csak a pára húz rá opálosságot, de így is szépen látni világos arany színezetét. Felette hófehér habréteg alakul ami sietősen illan.


Kellemes pezsgésben mutatkozik meg a szénsav visszafogott savas kíséretével. Már a szénsav tartományában vannak árpamalátára utaló jelek, melyek kezdetben enyhe a főzet típusát tiszteletben tartó kecses gabonás érzettel érkeznek.


 Folytatásában fokozódik gabonás mivolta finom módon utalva jelenlétére és tálalja édesebb gondolatait az ízkép frontvonalán.


A történet szinte teljes hosszát végig kíséri egy fátyol vékony savany, ám de abszolút ide illő aláfestés annak frissítő hatásával.


 A kortykép végén már össze érett ízek fogadnak letisztult, sima érzettel és finomra hangolt játékkal. Távozását csak lassan engedi a múlás útjára kifinomult módon.






 A már említett "húsvéti" páros kupakjai. A címkéit eddig nem tudtam lementeni az üvegről , felettébb ragaszkodnak hozzá.

A 333. helyen a fehér kupakos Nyúlon innen.

A 334. helyen a kék kupakos Nyúlon túl.

A 369. helyen arany hordó arany kupakja.

A folytatás kilétét még számomra is homály fedi, de hamarosan érkezni fog.

Pilseni árpamaláta, Tettnang komló, élesztő.
4.9% V/V
0.33L
IBU: 21
EBC: 6
Magyarország

   

Megjegyzések