Pécsi sör prémium búza

Az köztudott hogy felettébb kedvelem a Pécsi sör főzeteit és ennek a tükrében egy újabb, általam még nem fogyasztott terméküket töltöm most a poharamba. Azt még tudni illik, hogy kedvelem a búzasörök összetett ízvilágát. Ezen sörrel kapcsolatban már olvastam mások véleményét és elég sok negatív kritikával illették, illetve adott oldalakon alul pontozták. Az én véleményem mást mutat, illatában kiváló, maximálisan hozza amit kell, egy vak próbán stabilan beillene egy Német delegáció soraiba. Az ízvilága, félreértés ne essék mert ugyan az is remek sorokat ír a poharamba, de elmarad az illat kínálta kényeztetéstől.

Klasszikus illat annak olvashatóan és egyben érezhetően prémium minőségében abszolút finom megkomponálása. Csábító ahogy kinyílik a búzamaláta gabonás világa édeskés jellemével és egy vékony savany kíséretével. Óvatos, könnyed citrusosság leple fedi illatának teljes játékát, holott ez kizárólagosan a búzamaláta játszótere. Lebilincselő, magával ragadó, telt és gazdag repertoárjával köszönti a szomjas fogyasztót, ami hasonlatként egy kívánatos sütemény illúziójának illatát hordozza.





Látványában a narancssárga színt húzta magára annak is világosabb árnyalatával. Tekintete erősen opálos a szűretlenségéből fakadóan és egységes struktúrát biztosít látványának. A habja szépen kúszik felfelé masszív takarót képezve, de koránt sem olyan tartós, viszont így sem siet elmúlni.


Pezsgése a könnyed alsó határát érezteti ami kissé kevésnek bizonyul és szinte nem is húz maga mögé savas hatást. Viszont már itt kibontakozik a búza sörök jellegzetes ízvilága.


Az ismételt kortyok azt íratják velem, hogy hamar kiteljesedik ízvilága és egészen a kortykép végéig ki is tartja. Ellenben, mint a bevezetésben már írtam nem teljesen kerek a történet.



Szubjektív véleményem még így is az mondja, hogy tipikus ízei és annak gyönyör fúziói kényeztetnek, de kissé fáradt, tompa módon teszik mind ezt.


Természetesen a búzamaláta egyeduralma rajzolódik ízében, gabonás és vele párhuzamosan enyhe édeskés érzetével, de még is vékony savany végszóval távozik élve egy fátyol vékony citrusos támogatással.


Egységes jól értelmezhető kortyképe végül is finom összképet kínál és múlásával még hosszan kísér ezáltal is többet adva.




Igaz hogy több ízben ittam már a klasszikus lágerüket, de még nem formáltam pixelekbe és betűkbe nem úgy mint több társát. Csak érintőleg ejtettem pár betűt a lágerükről a szűretlen pils kapcsán. Ott volt nem is olyan régen a barna sörük, és piacra került már egy apa főzetük is amivel én még személyesen nem találkoztam. Szóval lesz még pécsi, a hűtőmben is meg a blogban is.

Aztán a folytatást illetően visszatérek a kupakok világába, viszont egyenlőre magam sem tudom milyen üvegtöltet szerepeltetésével, de hamarosan jelentkezem.

Búzamaláta, árpamaláta, ( pilzeni, apátsági ), komló, élesztő.
5.0% V/V
12° balling
0.5L
Magyarország

Megjegyzések