Neumarkter Lammsbrau glutenfrei

Immár harmadik találkozásom ezen sörfőzdével, melynek első főzeteként a Neumarkter Lammsbrau pils üvegtöltetüket ittam. Ezen írásom alkalmával szemezgettem jelenkori történelmük, illetve a választott útjuk egyedülálló koncepciójáról. Második főzetük a Neumarkter Lammsbrau Urstoff, nos ezen toroksimogatójuk is a második keret második sorában történt a 355. kupakként, míg az első a 341. fémfedő. Ha már számok akkor a mai a 377. kupak. Azt hogy most kerül a keret ölelésébe annak nagyon egyszerű oka van, húztam halasztottam, de mivel a kupakja felirattól mentes gondoltam berakom a testvére alá, így tudni fogom hova tartozik.

Árpamaláta gondolta illat körvonalazódik ködös savany közegben. Alapvetően klasszikus jellemét kínálja a tömény tartományban, intenzív gabonás, magvas hatások még is finom egység. Kissé túl fokozott helyzetét a már említett savany érzet tartja kordában amit sajnos kis mértékben sem hígít a komló keser játéka.







Pohárban foglalt teste homályos opálosságot mutat fakó narancsos árnyalatokkal színezve. Felette szép kiállású csak éppen sietős múlású hófehér habtakarót hordoz.



Visszafogott pezsgése sima érzetet szállít enyhe savassággal párosítva. Közben már érkezik az árpamaláta markáns jegyeinek szövevénye. Tiszta, egyértelmű fogalmazás.


Ellenére annak, hogy magasba indulnak a gabonás és magvas ízek van egy üdítő édes törő iránya amit nem a komló hordoz. Vannak édes gondolatok, de sokkal kecsesebb és lejjebb pozicionálja magát mint amit sejtetni engedett az eddigi kortykép.


Aztán sokáig kitartja az olvasott sorokat és a végjáték folyamán kezd fokozódni csekély léptékben édesebb szerepvállalása. Viszont továbbra is markáns malátázottság kísér lassan fakuló behatásokkal abszolút természetes ízvilágával.


Múlása hosszan tart már már torokba markoló ízképével.




Végezetül kettő fotó a 2. keret jelenlegi helyzetértől.


Felette a testvére.

 Folytatólag egy rég óta hanyagolt nemzet újabb főzete következik.

Árpamaláta. komló, élesztő.
4.7% V/V
0.33L
Németország



Megjegyzések