Maisel & Friends IPA

Részemről ő a maiselandfriends.com záró akkordja egyenlőre, de marad egy amivel tartozásom marad mind felétek mind magamnak, ez pedig a Citrilla felettébb kecsegtető fúziója a búza és ipa típusait egyeztetve. De hagynám is a jövőt vázolgató gondolataimat és benyitok a klasszikus ipájuk történetébe. Viszont előtte még a Maisel család égisze alatt főzött és már általam is megkóstolt sörök kronológiát szigorúan betartó sora következik. Az első a blogolástól még mentes Maisel weisse búza sörük, öt követte egy trió akik még mindig mentesek a blog ölelő keretétől, az első a Maisel&Friends Stefan's Indian Ale, őt a Maisel&Friends Marc's Chochlet Bock, és végezetül a Maisel&Friends Jeff's Bavarian Ale követte. A következő már blogban megírott Edelhopfen extra, és a mai főzet testvérei.
Elsőként kitöltötte a poharam a Maisel&Friend pale ale ,öt követte a Maisel&friends Choco porter
és a mai ipa.

Keserkés illat kezd kibontakozni mely alapként kísér markáns érzetével. Szorosan mellette könnyed citrusosság színez, finom már már harapható tömött gyümölcsösséggel. Kíséretként egy csipet savany felhang, illetve egy fakó édes hatás zárkózik a komló csodálatra méltó és egyben kényeztető játékához.







Azt látom hogy tiszta a teste, de felettébb sötét árnyalatokat öltött vörösréz tekintete. Majd pazar habkoronát húzott dús, masszív és hófehér színezetével mely csak komótosan múlik a pohár öleléséből.


Enyhe szénsavas pezsgéssel indít erősnek mondható savas kísérettel. Azonnal keseredik a kortykép abszolút kellemes irányt vázolva és maga előtt tolva egy apró citrusos vonást.


Ellenére annak hogy keser érzet utaztat még is van egy fátyol vékony teljesen ide illő édeskés alá festés, de fokozódik a keserű térhódítása és magasabb hangnemet üt meg a történet második felében.


Nem titok, hogy az árpamaláta itt már nem fog szóhoz jutni, és továbbra is a komló kettős ízvilága mutatja az utat. Finoman hangolt keserűje és citrusos érzete kapaszkodik egybe melyhez valahonnan leakasztanak egy vékony déli gyümölcsöket kerülő ízvilág támogatását is.


  Végére összeérik, megtartva a keserű és citrusos frontvonalat gazdagítva, az édes és gyümölcsös jegyek társaságával amit letisztult kortyok mentén kínál egy stabil, hosszan kísérő főzet leiratában.



Végezetül kettő fotó a korántsem teljes rálátást nyújtó jelenlegi helyzetről.

372 kupak az eddigi ténykedésem látványa.


Folytatásban egy doboz hozza a betűk és pixelek sokaságát.

Árpamaláta, komló, élesztő.
6.3 % V/V
0.33L
14.4° balling
50 IBU
Németország


 

Megjegyzések