Innis & Gunn lager

Elérkeztem a négyes fogat záró főzetéhez akivel a sörök világába is visszakanyarodok, ugyanis az előző kettő hordóban érlelt testvére, az Innis & Gunn bourbon barrel scotch ale, illetve az Innis & Gunn rum barrel red beer erősen nélkülözte a sörökre oly annyira jellemző trió minden elemét.
Viszont a mostani szisszenet sem egy hétköznapi és vagy klasszikus vonalon haladó történet, de megtartja a főzet adta keretek ízvilágát is. Mielőtt belenyitnék, előtte még íme az elsőként megnyitott főzetük az Innis & Gunn ipa és csak remélni tudom, hogy a jövőben is találkozok még a főzde termékeivel.

Illatában egy finoman édes irányt határoz meg, mellyel párhuzamosan érződik egy kecses savanykás hatás is. Majd kettőjük közé ékelődik egy frissítő citrusosság kissé mandarinra hajazó fölénnyel. Az árpamaláta klasszikus gabonás jelleme, magvas telítettsége teret engedve inkább a háttér játékosaként ékesíti illatképét.







Tagadhatatlanul klasszikus látvány tárul elém annak világos arany színezetével és tiszta áttekinthető testével. Habfedője hófehér, tartása pedig sokáig marad és csak lassan múlik.


Karakteres pezsgése könnyed savassággal kezdi melyből hamar előtűnik, elsőként a komló hozta lágy keserű íze, aztán érkezik az árpamaláta, de engedi a komló érvényesülését.


Mindezt oly annyira, hogy a maláta csak vékony édes hátteret fest, majd jellegzetes gabonás világát csupán ködös lepelként teríti a történetre.


A folytatásban az árpamaláta visszafogott fokozódásának köszönhetően, már már klasszikus láger irány formálódik, édes mivolta stagnál, de gabonás érzete emelkedik megtartva a komló keser, illetve fakuló citrusos kíséretét.


Végjátékára is marad üdítő kortyképe egyesülve a főzet típusa biztosította ízekkel, végül hosszan kísér múlásával.

A következő kupak zárta főzettel ismét Germánia földjére utazok, mind ezt azért mert az előző sorban felette van a testvére, de ami jön azon nincsen felirat így a jövőben tudni fogom, hogy hova tartozik.

Árpamaláta ( Ale malt, Lager malt, Naked golden oats ), komló ( Goldings, Styrian goldings ), élesztő.
4.6% V/V
0.33L
Németország
 Díjak:
  2014 Monde Selection Gold
  2014 International Beer Challenge Silver
  2015 Monde Selection Gold
  2017 International Brewing Awards Bronze
  2017 Monde Selection Gold
 

Megjegyzések